Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobry sposób na wykorzystanie wcześniej ugotowanych ziemniaków. Doprawione ziemniaki zawinięte w wafel i odmsmażone.
Mus z łososia z pesto, z serii nieudanych wyrobów, z pytaniem: co przypomina?
Odsłon: 83
Mus z łososia z pesto, z serii nieudanych wyrobów, z pytaniem: co przypomina?
Odsłon: 83
Składniki
Wykorzystałam ugotowane już wcześniej w osolonej wodzie ziemniaki, które zostały po obiedzie z wcześniejszego dnia. Cebulę pokroiłam i podsmażyłam na oleju. Podgrzałam ziemniaki i dodałam do nich podsmażoną cebulę. Dodałam przyprawy (czosnek granulowany, słodką mieloną paprykę, tymianek), wszystko wymieszałam doprawiając jeszcze solą i pieprzem do smaku. Gorące ziemniaki wykładałam na wafel, rozsmarowywałam po całej powierzchni wafla. Zwijałam wafel z ziemniakami, pod wpływem ciepłych ziemniaków wafel ładnie się rolował. Ja miałam tyle ziemniaków, że wyszły mi dwie waflowe, ziemniaczane rolady. Odstawiłam zwinięte w wafle ziemniaki na bok do przestygnięcia. Jak były zimne to kroiłam je w niezbyt grube plastry i odmsmażałam na oleju. Także rolowałam jak ziemniaki były gorące, a kroiłam i odmsmażałam jak wystygły, były zimne. Oczywiście ziemniaki można doprawić po swojemu.