Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobry sposób na wykorzystanie wcześniej ugotowanych ziemniaków. Doprawione ziemniaki zawinięte w wafel i odmsmażone.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6096
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9089
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8560
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5895
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6096
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9089
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8560
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5895
Składniki
Wykorzystałam ugotowane już wcześniej w osolonej wodzie ziemniaki, które zostały po obiedzie z wcześniejszego dnia. Cebulę pokroiłam i podsmażyłam na oleju. Podgrzałam ziemniaki i dodałam do nich podsmażoną cebulę. Dodałam przyprawy (czosnek granulowany, słodką mieloną paprykę, tymianek), wszystko wymieszałam doprawiając jeszcze solą i pieprzem do smaku. Gorące ziemniaki wykładałam na wafel, rozsmarowywałam po całej powierzchni wafla. Zwijałam wafel z ziemniakami, pod wpływem ciepłych ziemniaków wafel ładnie się rolował. Ja miałam tyle ziemniaków, że wyszły mi dwie waflowe, ziemniaczane rolady. Odstawiłam zwinięte w wafle ziemniaki na bok do przestygnięcia. Jak były zimne to kroiłam je w niezbyt grube plastry i odmsmażałam na oleju. Także rolowałam jak ziemniaki były gorące, a kroiłam i odmsmażałam jak wystygły, były zimne. Oczywiście ziemniaki można doprawić po swojemu.