Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobry sposób na wykorzystanie wcześniej ugotowanych ziemniaków. Doprawione ziemniaki zawinięte w wafel i odmsmażone.
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 92
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 92
Składniki
Wykorzystałam ugotowane już wcześniej w osolonej wodzie ziemniaki, które zostały po obiedzie z wcześniejszego dnia. Cebulę pokroiłam i podsmażyłam na oleju. Podgrzałam ziemniaki i dodałam do nich podsmażoną cebulę. Dodałam przyprawy (czosnek granulowany, słodką mieloną paprykę, tymianek), wszystko wymieszałam doprawiając jeszcze solą i pieprzem do smaku. Gorące ziemniaki wykładałam na wafel, rozsmarowywałam po całej powierzchni wafla. Zwijałam wafel z ziemniakami, pod wpływem ciepłych ziemniaków wafel ładnie się rolował. Ja miałam tyle ziemniaków, że wyszły mi dwie waflowe, ziemniaczane rolady. Odstawiłam zwinięte w wafle ziemniaki na bok do przestygnięcia. Jak były zimne to kroiłam je w niezbyt grube plastry i odmsmażałam na oleju. Także rolowałam jak ziemniaki były gorące, a kroiłam i odmsmażałam jak wystygły, były zimne. Oczywiście ziemniaki można doprawić po swojemu.