Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 09-02-2008
Smażone ziemniaczki - super przekąska, można podawać również do mięs i sałatek.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1934
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1627
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2584
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1934
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1627
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2584
Składniki
Obrać i pokroić ziemniaki na plasterki. Zanurzyć je w wodzie na 15 min a następnie osuszyć. Na patelni rozgrzać masło i układać plasterki ziemniaków tak aby się nie stykały. Gdy się zarumienią odwrócić na drugą stronę i dolać sos sojowy. Wyłożyć ziemniaki na talerz półmisek. Posypać solą, pieprzem i szczypiorkiem. Wymieszać i podawać. Smacznego