Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 09-02-2008
Smażone ziemniaczki - super przekąska, można podawać również do mięs i sałatek.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1161
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 413
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3332
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 868
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1161
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 413
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3332
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 868
Składniki
Obrać i pokroić ziemniaki na plasterki. Zanurzyć je w wodzie na 15 min a następnie osuszyć. Na patelni rozgrzać masło i układać plasterki ziemniaków tak aby się nie stykały. Gdy się zarumienią odwrócić na drugą stronę i dolać sos sojowy. Wyłożyć ziemniaki na talerz półmisek. Posypać solą, pieprzem i szczypiorkiem. Wymieszać i podawać. Smacznego