Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli masz ochotę na ziemniaki inaczej - to te nadają się doskonale. Smaczne, łatwe w wykonaniu. Można je jeść z dodatkami lub bez.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11966
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16495
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5306
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11966
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16495
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5306
Składniki
Pieczarki pokroić na małe kawałki, ja kroje w plasterki, udusić na oleju. Doprawić solą, pieprzem i papryką.
Cebulę drobno pokroić i zeszklić na tłuszczu. Dodać do pieczarek i wymieszać.
Żółty ser zetrzeć na tarce.
Ziemniaki obrać i ugotować. Dodać 4 łyżki oleju i pognieść. Gorące rozłożyć na wafle. Na ziemniaki rozłożyć pieczarki i na wierzch starty żółty ser. Pozostawić na kilka minut, żeby wafel trochę zmiękł od kartofli.
Całość zrolować, zawinąć w papier do pieczenia i wstawić do lokówki na około godzinę.
Po schłodzeniu, kroić w plastry, obtoczyć w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Gotowe.