Do góry

Przekąski Przepis na:

Ziemniaki zapiekane z papryką

Ziemniaki zapiekane z papryką

Autor:

Przepisów i artykułów: 2383 Ocena: 15394

Dodano:

Odsłon: 665

Super danie na lekką kolacje.
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ziemniaki obrać, pokroić w cienkie plastry (jak na chipsy). Paprykę oczyścić, pokroić w paski i razem z pokrojoną cebulą obsmażyć na oleju do miękkości.

  2. Następnie w naczyniu żaroodpornym ziemniaki i warzywa układać warstwami razem z tłuszczem w którym się smażyły, tak aby ziemniaki były na spodzie i na wierzchu. ¾ mleka wymieszać z przyprawami i zalać potrawę. Obłożyć plastrami sera, polać resztą mleka.

  3. Zapiec w temperaturze 180 stopni przez godzinę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń