Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super danie na lekką kolacje.
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 31
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 143
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2494
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 31
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 143
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2494
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, pokroić w cienkie plastry (jak na chipsy). Paprykę oczyścić, pokroić w paski i razem z pokrojoną cebulą obsmażyć na oleju do miękkości.
Następnie w naczyniu żaroodpornym ziemniaki i warzywa układać warstwami razem z tłuszczem w którym się smażyły, tak aby ziemniaki były na spodzie i na wierzchu. ¾ mleka wymieszać z przyprawami i zalać potrawę. Obłożyć plastrami sera, polać resztą mleka.
Zapiec w temperaturze 180 stopni przez godzinę.