Do góry

Przekąski Przepis na:

Ziemniaki zapiekane z wędzoną rybą

Ziemniaki zapiekane z wędzoną rybą

Autor:

Przepisów i artykułów: 2383 Ocena: 15395

Dodano:

Odsłon: 569

Wspaniała przekąska na rodzinny piknik.

Składniki

  • Ziemniaki 12 szt
  • Cebula biała 1 szt
  • ½ puszki groszku konserwowego
  • 10 dag wędzonej ryby
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1/3 szklanki śmietanki kremówki
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 jajka
  • 5 łyżek oliwy
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ziemniaki obrać, ściąć czapki, wydrążyć środki, zalać wrzącą osoloną wodą i gotować przez 10 minut- następnie odcedzić. Jajka ugotować na twardo, obrać i posiekać razem z cebulą. Wymieszać z groszkiem, wędzoną rybą, posiekaną natką pietruszki, przyprawić do smaku i wymieszać. Przygotowanym farszem napełnić ziemniaki, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropić oliwą. Piec w temperaturze 180 stopni około 40 minut, pod koniec pieczenia zalać śmietanką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń