Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38511
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 396
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 160
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 371
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9247
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38511
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 396
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 160
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 371
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9247
Składniki
Mąkę wymieszać ze śmietaną, żółtkami, solą i spirytusem. Zagnieść ciasto na gładko. Uformować kule i uderzać w nią wałkiem ze wszystkich stron i ponownie zagnieć. Czynność powtórzyć kilkakrotnie. Gotowe ciasto podzielić na porcje i partiami cienko wałkować na lekko podsypanej stolnicy mąką. Pociąć na paski o wymiarach ok 2x10 cm. W środku każdego zrobić nacięcie i przełożyć jeden koniec faworka. Chrusty smażymy partiami na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Usmażone chrusty osączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu i posypać cukrem pudrem.