Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tania i super smaczna przekąska.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5703
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 1880
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 197
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5703
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 1880
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 197
Składniki
Wykonanie: Żołądki opłukać, zalać wodą, podgotować, następnie opłukać z szumowin na sicie. Czyste żołądki zalać 2 szklankami gorącej osolonej wody i ugotować do miękkości i odcedzić. Ugotowane żołądki przyrumienić z cebulą z 3 łyżkami masła i papryką. Osobno zarobić zasmażkę z resztą masła i mąki- zaciągnąć gorącą wodą. Żołądki wymieszać z zasmażką, w razie potrzeby dodać , oprószyć pieprzem i podawać z pieczywem.