Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupka o fantastycznym kolorze
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7590
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 215
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2453
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 536
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7590
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 215
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2453
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 536
Składniki
Do gotującej, lekko osolonej wody wrzucić brokuła i przykryć. Na patelni podgrzać masełko i podsmażyć w nim grzyby pokrojone na małe kawałki razem z całym czosnkiem. Dodać sól i pieprz do smaku, łyżeczkę soku z cytryny, oraz posiekaną natkę pietruszki. Chwilkę podsmażać i wyjąć ząbek czosnku. Zdjąć gotującego się brokuła z ognia. Następnie dodać warzywa z patelni i wszystko zmiksować na gęstą zupę. Dobrze jest gotować brokuła w małej ilości wody.