Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupka o fantastycznym kolorze
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2405
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1539
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 556
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3690
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1440
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2405
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1539
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 556
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3690
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1440
Składniki
Do gotującej, lekko osolonej wody wrzucić brokuła i przykryć. Na patelni podgrzać masełko i podsmażyć w nim grzyby pokrojone na małe kawałki razem z całym czosnkiem. Dodać sól i pieprz do smaku, łyżeczkę soku z cytryny, oraz posiekaną natkę pietruszki. Chwilkę podsmażać i wyjąć ząbek czosnku. Zdjąć gotującego się brokuła z ognia. Następnie dodać warzywa z patelni i wszystko zmiksować na gęstą zupę. Dobrze jest gotować brokuła w małej ilości wody.