Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupka o fantastycznym kolorze
Kwaskowe nuty sumaku świetnie podkreślają smaki tych małych ptaszków. Kuchnia...
Odsłon: 84
"Całodzienne śniadanie" to tłumaczenie nazwy angielskiego dania zwanego "All...
Odsłon: 76
Bardzo smaczne, proste i szybkie ciasto, idealne na różne okazje.
Odsłon: 198
Kwaskowe nuty sumaku świetnie podkreślają smaki tych małych ptaszków. Kuchnia...
Odsłon: 84
"Całodzienne śniadanie" to tłumaczenie nazwy angielskiego dania zwanego "All...
Odsłon: 76
Bardzo smaczne, proste i szybkie ciasto, idealne na różne okazje.
Odsłon: 198
Składniki
Do gotującej, lekko osolonej wody wrzucić brokuła i przykryć. Na patelni podgrzać masełko i podsmażyć w nim grzyby pokrojone na małe kawałki razem z całym czosnkiem. Dodać sól i pieprz do smaku, łyżeczkę soku z cytryny, oraz posiekaną natkę pietruszki. Chwilkę podsmażać i wyjąć ząbek czosnku. Zdjąć gotującego się brokuła z ognia. Następnie dodać warzywa z patelni i wszystko zmiksować na gęstą zupę. Dobrze jest gotować brokuła w małej ilości wody.