Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupka o fantastycznym kolorze
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93675
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2678
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3507
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1608
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2278
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93675
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2678
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3507
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1608
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2278
Składniki
Do gotującej, lekko osolonej wody wrzucić brokuła i przykryć. Na patelni podgrzać masełko i podsmażyć w nim grzyby pokrojone na małe kawałki razem z całym czosnkiem. Dodać sól i pieprz do smaku, łyżeczkę soku z cytryny, oraz posiekaną natkę pietruszki. Chwilkę podsmażać i wyjąć ząbek czosnku. Zdjąć gotującego się brokuła z ognia. Następnie dodać warzywa z patelni i wszystko zmiksować na gęstą zupę. Dobrze jest gotować brokuła w małej ilości wody.