Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupka o fantastycznym kolorze
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 122
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2671
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 266
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2618
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 122
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2671
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 266
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 2618
Składniki
Do gotującej, lekko osolonej wody wrzucić brokuła i przykryć. Na patelni podgrzać masełko i podsmażyć w nim grzyby pokrojone na małe kawałki razem z całym czosnkiem. Dodać sól i pieprz do smaku, łyżeczkę soku z cytryny, oraz posiekaną natkę pietruszki. Chwilkę podsmażać i wyjąć ząbek czosnku. Zdjąć gotującego się brokuła z ognia. Następnie dodać warzywa z patelni i wszystko zmiksować na gęstą zupę. Dobrze jest gotować brokuła w małej ilości wody.