Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzi z powojennych czasów.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1466
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1189
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1318
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 964
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1466
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1189
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1318
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 964
Składniki
Wykonanie zupy: Grzyby opłukać, pokroić i ugotować do miękkości. Cebulę obrać, posiekać, przysmażyć na tłuszczu z mąką i z posiekaną natką pietruszki. Zalać niewielką ilością zimnej wody, zagotować i dodać do grzybów. Następnie wlać mleko, raz jeszcze zagotować i podawać z plackiem owsianym. Wykonanie placka: Jajko rozbełtać widelcem wymieszać z płatkami, solą i pieprzem do smaku i odstawić na 10 minut. Patelnię wysmarować tłuszczem, wylać przygotowane ciasto i usmażyć z obu stron na rumiano. Po ostudzeniu pokroić dowolnie i dodać do zupy.