Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pozdrowienia z gór
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666279
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 96
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 545
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5745
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 979
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 266
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666279
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 96
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 545
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5745
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 979
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 266
Składniki
Marchew (startą na grubych oczkach) i drobno pokrojony seler opruszyć solą i pieprzem i podsmażyć na oleju - duży ogień , kilka minut często mieszając. Zalać bulionem i wrzucić oscyypek (tarty na cienkich oczkach). Pozostawić na kilka minut aby ser " naciągnał" płynu.
Po tym czasie- do bulionu dodać serek topiony i imbir , gotowac na małym ogniu często mieszając aż sery się rozpuszczą na gładko - ok 10 min. Doprawić.
Zaprawić śmietaną rozbełtaną z mąką w odrobinie zimnej wody i ewentualnie zabarwić kurkumą , zagotować i wystudzić.
Zupę wlać do naczyń do zapiekania , posypać po wierzchu resztą oscypka i zapiec ( ok.10 min. 200 st). Podawać z grzankami lub paluszkami posypane obficie natką - jako sycące danie jednogarnkowe.
Smacznego. Hej!