Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pozdrowienia z gór
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2533
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1910
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1665
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1598
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2533
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1910
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1665
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1598
Składniki
Marchew (startą na grubych oczkach) i drobno pokrojony seler opruszyć solą i pieprzem i podsmażyć na oleju - duży ogień , kilka minut często mieszając. Zalać bulionem i wrzucić oscyypek (tarty na cienkich oczkach). Pozostawić na kilka minut aby ser " naciągnał" płynu.
Po tym czasie- do bulionu dodać serek topiony i imbir , gotowac na małym ogniu często mieszając aż sery się rozpuszczą na gładko - ok 10 min. Doprawić.
Zaprawić śmietaną rozbełtaną z mąką w odrobinie zimnej wody i ewentualnie zabarwić kurkumą , zagotować i wystudzić.
Zupę wlać do naczyń do zapiekania , posypać po wierzchu resztą oscypka i zapiec ( ok.10 min. 200 st). Podawać z grzankami lub paluszkami posypane obficie natką - jako sycące danie jednogarnkowe.
Smacznego. Hej!