Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pozdrowienia z gór
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 27
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21666
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 81
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 27
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21666
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 81
Składniki
Marchew (startą na grubych oczkach) i drobno pokrojony seler opruszyć solą i pieprzem i podsmażyć na oleju - duży ogień , kilka minut często mieszając. Zalać bulionem i wrzucić oscyypek (tarty na cienkich oczkach). Pozostawić na kilka minut aby ser " naciągnał" płynu.
Po tym czasie- do bulionu dodać serek topiony i imbir , gotowac na małym ogniu często mieszając aż sery się rozpuszczą na gładko - ok 10 min. Doprawić.
Zaprawić śmietaną rozbełtaną z mąką w odrobinie zimnej wody i ewentualnie zabarwić kurkumą , zagotować i wystudzić.
Zupę wlać do naczyń do zapiekania , posypać po wierzchu resztą oscypka i zapiec ( ok.10 min. 200 st). Podawać z grzankami lub paluszkami posypane obficie natką - jako sycące danie jednogarnkowe.
Smacznego. Hej!