Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne , piękne kwiaty w sam raz na śniadania! Nie tylko dla dzieci :)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113056
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 430
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 778
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 580
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113056
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 430
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 778
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 580
Składniki
Mąkę, sól , żółtko i masło siekamy nożem . Rozkruszamy palcami i dodajemy 1 łyżkę zimnej wody. Zagniatamy całość , zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na ok. 20 min. Po wyciągnięciu rozwałkowujemy na opruszonej mąką stolnicy i wycinamy szklanką koła. Na każdym kole układamy po 2 plasterki kiełbasy żywieckiej.
Przykrywamy drugim kołem , lekko dociskamy. Rozcinamy w kilku miejscach i delikatnie skręcamy tworząc " wiatraczki ". Układamy na blasze i pieczemy ok.15 min. w temp. 200C. Ozdabiamy i zajadamy ciepłe! Smacznego!