Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne , piękne kwiaty w sam raz na śniadania! Nie tylko dla dzieci :)
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 108
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 599
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 263
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 108
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 599
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 263
Składniki
Mąkę, sól , żółtko i masło siekamy nożem . Rozkruszamy palcami i dodajemy 1 łyżkę zimnej wody. Zagniatamy całość , zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na ok. 20 min. Po wyciągnięciu rozwałkowujemy na opruszonej mąką stolnicy i wycinamy szklanką koła. Na każdym kole układamy po 2 plasterki kiełbasy żywieckiej.
Przykrywamy drugim kołem , lekko dociskamy. Rozcinamy w kilku miejscach i delikatnie skręcamy tworząc " wiatraczki ". Układamy na blasze i pieczemy ok.15 min. w temp. 200C. Ozdabiamy i zajadamy ciepłe! Smacznego!