Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne , piękne kwiaty w sam raz na śniadania! Nie tylko dla dzieci :)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4933
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13345
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5824
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7489
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4933
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13345
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5824
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7489
Składniki
Mąkę, sól , żółtko i masło siekamy nożem . Rozkruszamy palcami i dodajemy 1 łyżkę zimnej wody. Zagniatamy całość , zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na ok. 20 min. Po wyciągnięciu rozwałkowujemy na opruszonej mąką stolnicy i wycinamy szklanką koła. Na każdym kole układamy po 2 plasterki kiełbasy żywieckiej.
Przykrywamy drugim kołem , lekko dociskamy. Rozcinamy w kilku miejscach i delikatnie skręcamy tworząc " wiatraczki ". Układamy na blasze i pieczemy ok.15 min. w temp. 200C. Ozdabiamy i zajadamy ciepłe! Smacznego!