Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały na kanapkę, do naleśników i deserów.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7972
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1312
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13753
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7972
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1312
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13753
Składniki
Banany kroimy w plasterki i wrzucamy do garnka. Dodajemy wodę i wyciśnięty z cytryny sok. Blendujemy na gładką masę. Wstawiamy na ogień i dodajemy połamaną w kostkę czekoladę i cukry. Gotujemy ciągle mieszając aż czekolada i cukry się rozpuszczą, czyli ok. 15 min. Gorący czekodżem przekładamy do czystych wyparzonych słoiczków i od razu zakręcamy. Jeżeli chcemy przechowywać go dłużej w spiżarce to warto go zapasteryzować.