Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa galaretka z borówki brusznicy z dodatkiem miodu i brandy to wykwintny dodatek do mięs.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3837
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414694
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2387
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3837
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414694
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2387
Składniki
Do garnka o grubym dnie przesypujemy borówki, dodajemy miód, sól i brandy. Gotujemy na wolnym ogniu około 10 minut. Przelewamy do wyparzonych słoiczków, zakręcamy. Ostudzone przechowujemy w ciemnym chłodnym miejscu. Podajemy jako dodatek do mięs.