Do góry

Przetwory Przepis na:

Borówki czerwone w miodzie i brandy

Borówki czerwone w miodzie i brandy

Autor:

Przepisów i artykułów: 344 Ocena: 2158

Dodano:

Odsłon: 182

Domowa galaretka z borówki brusznicy z dodatkiem miodu i brandy to wykwintny dodatek do mięs.

Składniki

  • 2 litry borówki brusznicy
  • łyżeczka soli morskiej
  • 500 ml miodu
  • 100 ml brandy
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Borówki czerwone w miodzie i brandy

Przygotowanie

  1. Do garnka o grubym dnie przesypujemy borówki, dodajemy miód, sól i brandy. Gotujemy na wolnym ogniu około 10 minut. Przelewamy do wyparzonych słoiczków, zakręcamy. Ostudzone przechowujemy w ciemnym chłodnym miejscu.
    Podajemy jako dodatek do mięs.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń