Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na borówki i czas na konfitury na zimę.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 206
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 193
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16257
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 85
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 225
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 206
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 193
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16257
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 85
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 225
Składniki
Wykonanie: Borówki przelać wrzątkiem, odcedzić, przełożyć do dużego rondla razem z cukrem ( bez wody) i dusić przez 15 minut. Następnie dodać pokrojone, obrane i wypestkowane owoce. Gotować aż staną się szkliste przez 20 minut ( nie dłużej). Gorące borówki włożyć do wyparzonych słoiczków, a gdy ostygną na wierzchu zrobi się skorupka – słoiki zamknąć. Jeżeli chcemy bardziej twardszą konfiturę , polecam dodać mieszankę żelującą w proszku i zrobić według opisu na opakowaniu.