W zimie na barszczyk ukraiński jak znalazł.
Botwinka do słoików na zimę
Składniki
- botwinka 1 kg (z buraczkami)
- Sól 5 dag
- kwasek cytrynowy 1/3 łyżeczki
- Koperek 1 pęczek
Składniki
- botwinka 1 kg (z buraczkami)
- Sól 5 dag
- kwasek cytrynowy 1/3 łyżeczki
- Koperek 1 pęczek
REKLAMA

Etapy przygotowania
1
Wykonanie: Młode buraczki bardzo dokładnie umyć razem z liśćmi i łodyżkami i koprem, następnie pokroić. Zalać gotującą się wodą z solą i kwaskiem, wymieszać i odstawić.

2
Po 5 minutach przełożyć do słoi. Pasteryzować przez 15 minut na wolnym ogniu.

Zapraszam na mojego bloga!
Przepis w Waszym wykonaniu (3)
Dodaj przepisy i zarabiaj
REKLAMA

REKLAMA

Komentarze do przepisu (2)
Ostatnio komentowane przepisy

Desery
Serowy deser wielkanocny - pascha
Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 145
4
Ostatnio komentowane przepisy

Desery
Serowy deser wielkanocny - pascha
Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 145
4

REKLAMA

Przetwory

Botwinka do słoików na zimę
Tradycyjna_Kuchnia
do 60 min
> 6 osób
Składniki
- botwinka 1 kg (z buraczkami)
- Sól 5 dag
- kwasek cytrynowy 1/3 łyżeczki
- Koperek 1 pęczek
Sposób przygotowania:
1
Wykonanie: Młode buraczki bardzo dokładnie umyć razem z liśćmi i łodyżkami i koprem, następnie pokroić. Zalać gotującą się wodą z solą i kwaskiem, wymieszać i odstawić.
2
Po 5 minutach przełożyć do słoi. Pasteryzować przez 15 minut na wolnym ogniu.
Ekstra
O! Nigdy nie robiliśmy botwinki w słoikach. Genialny pomysł :)