Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczniejsze, niż z puszki.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 870
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22938
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15356
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 870
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22938
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15356
Składniki
Brzoskwinie obrać ze skórki, przekroić na połówki, usunąć pestki. Zagotować wodę z cukrem. Ilość cukru można regulować w zależności od upodobań.
Brzoskwinie układać w słoikach, zalewać syropem. Pasteryzować 15 minut.
Praktyczna rada. Ponieważ brzoskwinie dosyć szybko ciemnieją, obieram je prosto do słoików i każdy napełniony od razu zalewam syropem i zakręcam.