Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 70
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2628
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 786
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1562
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14140
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 70
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2628
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 786
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1562
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14140
Składniki
Brzoskwinie myjemy ,obieramy ,usuwamy pestki i kroimy na kawałki. Z wody , cukru cukru wanilinowego , octu i przypraw na wolnym ogniu gotujemy zalewę i powoli wkładamy do niej owoce. Gotujemy je na wolnym ogniu przez około godzinę. Układamy brzoskwinie w słoikach ,następnie wlewamy gorącą zalewę ,mocno zakręcamy i stawiamy denkami do góry. Czekamy ,aż się wystudzą.