Przetwory Przepis na:
Przepisów i artykułów: 143 Ocena: 3098
Dodano: 17.08.2018
Odsłon: 55494
> 6 os. | > 60 min | średnie | tanie |
Buraki dokładnie wyszorować i ugotować do miękkości, a następnie zdjąć z nich skórkę i zetrzeć na tarce o średnich oczkach.
W czasie gotowania buraków przygotować zalewę: wymieszać wszystkie składniki i zagotować, co jakiś czas mieszając. Gotować przez kilka minut, zdjąć z ognia i odstawić do czasu przygotowania buraków.
Następnie wyjąć z zalewy liście laurowe, ziele i pieprz i dodać starte buraczki. Podgrzewać przez kilka minut, często mieszając i ewentualnie doprawić pieprzem.
Pozostawić buraczki do lekkiego przestudzenia, a następnie przełożyć je do słoików i pasteryzować przez 15 minut. Z podanych składników uzyskałam 2 litry buraczków.
Na skróty
Komentarze do przepisu (13)

bryssska 19 sierpnia 2018Zgłoś do usunięcia
Pychota, uwielbiam buraczki ;-D0 Kto głosował? | Odpowiedz

konhambos 18 sierpnia 2018Zgłoś do usunięcia
buraczków nigdy za malo...1 Kto głosował? | Odpowiedz

babeczka35 17 sierpnia 2018Zgłoś do usunięcia
Domowe najlepsze :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 17 sierpnia 2018Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam w każdym wydaniu...pycha:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 17 sierpnia 2018Zgłoś do usunięcia
Moje ulubione! Odpowiedzi: 6 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz