Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki w słodko-kwaśnej zalewie z dodatkiem oleju, który jest nośnikiem smaku i sprawia, że konsystencja buraczków jest gładka i delikatna.
Na karnawałowe spotkanie z rodziną lub przyjaciółmi proponuję przepis na pącz...
Odsłon: 205
To pyszne, szybkie i łatwe ciasto idealnie nada się na smaczny deser.
Odsłon: 32
Jeśli nie wiesz co zrobić z czerstwym chlebem, zrób frytki. Jest to prosta pr...
Odsłon: 48
Bardzo prosty i łatwy w wykonaniu przepis na śledzie w oleju :)
Odsłon: 66
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 59
Na karnawałowe spotkanie z rodziną lub przyjaciółmi proponuję przepis na pącz...
Odsłon: 205
To pyszne, szybkie i łatwe ciasto idealnie nada się na smaczny deser.
Odsłon: 32
Jeśli nie wiesz co zrobić z czerstwym chlebem, zrób frytki. Jest to prosta pr...
Odsłon: 48
Bardzo prosty i łatwy w wykonaniu przepis na śledzie w oleju :)
Odsłon: 66
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 59
Składniki
Buraki dokładnie wyszorować i ugotować do miękkości, a następnie zdjąć z nich skórkę i zetrzeć na tarce o średnich oczkach.
W czasie gotowania buraków przygotować zalewę: wymieszać wszystkie składniki i zagotować, co jakiś czas mieszając. Gotować przez kilka minut, zdjąć z ognia i odstawić do czasu przygotowania buraków.
Następnie wyjąć z zalewy liście laurowe, ziele i pieprz i dodać starte buraczki. Podgrzewać przez kilka minut, często mieszając i ewentualnie doprawić pieprzem.
Pozostawić buraczki do lekkiego przestudzenia, a następnie przełożyć je do słoików i pasteryzować przez 15 minut. Z podanych składników uzyskałam 2 litry buraczków.