Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki w słodko-kwaśnej zalewie z dodatkiem oleju, który jest nośnikiem smaku i sprawia, że konsystencja buraczków jest gładka i delikatna.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3749
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3805
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 377
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 697
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3749
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3805
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 377
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 697
Składniki
Buraki dokładnie wyszorować i ugotować do miękkości, a następnie zdjąć z nich skórkę i zetrzeć na tarce o średnich oczkach.
W czasie gotowania buraków przygotować zalewę: wymieszać wszystkie składniki i zagotować, co jakiś czas mieszając. Gotować przez kilka minut, zdjąć z ognia i odstawić do czasu przygotowania buraków.
Następnie wyjąć z zalewy liście laurowe, ziele i pieprz i dodać starte buraczki. Podgrzewać przez kilka minut, często mieszając i ewentualnie doprawić pieprzem.
Pozostawić buraczki do lekkiego przestudzenia, a następnie przełożyć je do słoików i pasteryzować przez 15 minut. Z podanych składników uzyskałam 2 litry buraczków.