Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki w słodko-kwaśnej zalewie z dodatkiem oleju, który jest nośnikiem smaku i sprawia, że konsystencja buraczków jest gładka i delikatna.
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 967
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2267
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 1097
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 967
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2267
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 1097
Składniki
Buraki dokładnie wyszorować i ugotować do miękkości, a następnie zdjąć z nich skórkę i zetrzeć na tarce o średnich oczkach.
W czasie gotowania buraków przygotować zalewę: wymieszać wszystkie składniki i zagotować, co jakiś czas mieszając. Gotować przez kilka minut, zdjąć z ognia i odstawić do czasu przygotowania buraków.
Następnie wyjąć z zalewy liście laurowe, ziele i pieprz i dodać starte buraczki. Podgrzewać przez kilka minut, często mieszając i ewentualnie doprawić pieprzem.
Pozostawić buraczki do lekkiego przestudzenia, a następnie przełożyć je do słoików i pasteryzować przez 15 minut. Z podanych składników uzyskałam 2 litry buraczków.