Do góry

Przetwory Przepis na:

Buraczki z czarną porzeczką

Buraczki z czarną porzeczką

Autor:

Przepisów i artykułów: 2119 Ocena: 47364

Dodano:

Odsłon: 518

Wyśmienite połączenie składników, które sprawdzi się jako dodatek do dań mięsnych. Szczególnie pieczeni lub mięs smażonych. Spróbujecie, to nawet mięsa nie trzeba będzie ;)

Składniki

  • 500 g podłużnych buraczków
  • 1 słoik (200 ml) czarnej porzeczki w naturalnym syropie (bez cukru)
  • 25 ml oleju z pestek winogron
  • ksylitol
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Buraczki czyścimy, każdą sztukę owijamy w folię aluminiową, pieczemy 80 minut w temperaturze 180°C. Studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.

    Porzeczki osączamy z zalewy, dodajemy do buraczków razem z olejem. Do smaku doprawiamy ksylitolem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 02 kwietnia Mam u siebie buraczki z wiśniami więc z porzeczkami koniecznie muszę wypróbować:)Brzmi pysznie:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

pelen_brzuszek 01 kwietnia brzmi naprawdę ciekawie, a wygląda jeszcze lepiej :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń