Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna propozycja na zimowe buraczki.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 614
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1283
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457999
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1541
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2313
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 614
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1283
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457999
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1541
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2313
Składniki
Buraki czyścimy, każdy z osobna owijamy folią aluminiową, pieczemy ok. 1 godz (jak większe to dłużej) w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C. Następnie studzimy, obieramy i ścieramy na dużych oczkach. Papryki i cebule kroimy w kostkę, sparzamy. Ocet, olej, cukier i sól dodajemy do buraków, papryki i cebuli, dokładnie mieszamy i przekładamy do słoików, zakręcamy. Słoiki przekładamy do nagrzanego do 100°C piekarnika, zapiekamy 25 min, po czym wyłączamy i zostawiamy do całkowitego ostygnięcia.