Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna propozycja na zimowe buraczki.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 478
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 193
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 478
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 193
Składniki
Buraki czyścimy, każdy z osobna owijamy folią aluminiową, pieczemy ok. 1 godz (jak większe to dłużej) w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C. Następnie studzimy, obieramy i ścieramy na dużych oczkach. Papryki i cebule kroimy w kostkę, sparzamy. Ocet, olej, cukier i sól dodajemy do buraków, papryki i cebuli, dokładnie mieszamy i przekładamy do słoików, zakręcamy. Słoiki przekładamy do nagrzanego do 100°C piekarnika, zapiekamy 25 min, po czym wyłączamy i zostawiamy do całkowitego ostygnięcia.