Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna propozycja na zimowe buraczki.
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1879
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38609
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1341
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1879
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38609
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1341
Składniki
Buraki czyścimy, każdy z osobna owijamy folią aluminiową, pieczemy ok. 1 godz (jak większe to dłużej) w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C. Następnie studzimy, obieramy i ścieramy na dużych oczkach. Papryki i cebule kroimy w kostkę, sparzamy. Ocet, olej, cukier i sól dodajemy do buraków, papryki i cebuli, dokładnie mieszamy i przekładamy do słoików, zakręcamy. Słoiki przekładamy do nagrzanego do 100°C piekarnika, zapiekamy 25 min, po czym wyłączamy i zostawiamy do całkowitego ostygnięcia.