Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna propozycja na zimowe buraczki.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 717
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 587
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 367
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3531
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 717
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 587
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 367
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3531
Składniki
Buraki czyścimy, każdy z osobna owijamy folią aluminiową, pieczemy ok. 1 godz (jak większe to dłużej) w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C. Następnie studzimy, obieramy i ścieramy na dużych oczkach. Papryki i cebule kroimy w kostkę, sparzamy. Ocet, olej, cukier i sól dodajemy do buraków, papryki i cebuli, dokładnie mieszamy i przekładamy do słoików, zakręcamy. Słoiki przekładamy do nagrzanego do 100°C piekarnika, zapiekamy 25 min, po czym wyłączamy i zostawiamy do całkowitego ostygnięcia.