Do góry

Przetwory Przepis na:

Buraczki z papryką do słoików

Buraczki z papryką do słoików

Autor:

Przepisów i artykułów: 151 Ocena: 1230

Dodano:

Odsłon: 8120

Buraczki na zimę w trochę innej wersji - z papryką. Przepis od mojej mamy.
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Buraki trzemy na tarce z dużym oczkiem. Paprykę i cebulę kroimy w paski.

    Składniki na zalewę gotujemy. Dodajemy warzywa i gotujemy razem 15 minut.

    Warzywa wkładamy do słoików i pasteryzujemy 10 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ekonto 01 października Buraki powinny być przed utarciem ugotowane, tu nie wspomniano o gotowaniu. Surowe buraki będą "stawiać" się w sałatce. Odpowiedzi: 2 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 12 września Przepyszne takie buraczki,dawniej robiłam:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń