Do góry

Przetwory Przepis na:

Cebula marynowana w occie jabłkowym

Cebula marynowana w occie jabłkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 226 Ocena: 1154

Dodano:

Odsłon: 2228

Znakomity dodatek do obiadu. Przepis pochodzi z 403. odcinka programu "Ewa Gotuje"

Składniki

  • ok. 1 kg cebuli czerwonej
  • liście laurowe
  • ziele angielskie
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 małe kawałki korzenia chrzanu
  • zalewa na 3 słoiki 1-litrowe:
  • 1 l wody
  • ok. ½ l octu jabłkowego
  • 3 łyżki cukru
  • 3 łyżki soli
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Cebula marynowana w occie jabłkowym

Przygotowanie

  1. Cebulę obrać i pokroić w talarki. Włożyć do wyparzonych słoików razem z kilkoma ziarnami ziela angielskiego, liśćmi laurowymi, czosnkiem i kawałkami chrzanu. Zalać przegotowaną i lekko wystudzoną marynatą. Zakręcić i odstawić na kilka dni (można zapasteryzować). Przechowywać w chłodzie (w lodówce lub piwnicy).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń