Do góry

Przetwory Przepis na:

Chili papryczka w zalewie po węgiersku'

Chili papryczka w zalewie po węgiersku'

Autor:

Przepisów i artykułów: 994 Ocena: 20797

Dodano:

Odsłon: 290

Pyszna ,ostra papryczka w pysznej zalewie do kanapek czy też do obiadu. Serdecznie Wam polecam,nie pożałuje ten kto uwielbia ostre smaki:)

Składniki

  • 1600g papryczki chili
  • liście laurowe i ziele angilskie
  • zalewa
  • 1500ml wody
  • 150 ml octu spirytusowego
  • 4 łyżeczki soli ,4 łyżeczki cukru
  • kilka ząbków czosnku
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Chili papryczka w zalewie po węgiersku'

Przygotowanie

  1. Papryki oczyścić ,przekroić wzdłuż na pół ,wyjąc nasiona...Robić to w rękawiczkach ,nie dotykac oczu ani ust.

    Ugotować zalewę,papryczki ciasno układać w słoikach.Na spód dać liśc laurowy kilka ziaren ziela angielskiego i ząbek czosnku ,jak duży to połówka wystarczy.
    Zalać zalewą ,wytrzeć bok słoika ,zakręcić i pasteryzować 10-15 min.
    Gorące wyjąc i obrócić do góry dnem.
    Papryczka najlepsza po miesiącu jak dobrze sie przegryzie.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kucharka-amatorka 3 dni temu Nie ma to jak własne zaprawy. Sięga się po nie kiedy ma się ochotę i na dodatek bez uszczerbku na budżecie domowym. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 4 dni temu Swietny przepis z lekka zalewa, nie zagluszy smaku papryczek! Odpowiedzi: 2 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 4 dni temu Coś dla mnie, papryczki chili :D
Pyszności nie tylko do obiadu :)
Odpowiedzi: 2 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń