Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna ,ostra papryczka w pysznej zalewie do kanapek czy też do obiadu. Serdecznie Wam polecam,nie pożałuje ten kto uwielbia ostre smaki:)
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15707
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4733
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 403
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15707
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4733
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 403
Składniki
Papryki oczyścić ,przekroić wzdłuż na pół ,wyjąc nasiona...Robić to w rękawiczkach ,nie dotykac oczu ani ust. Ugotować zalewę,papryczki ciasno układać w słoikach.Na spód dać liśc laurowy kilka ziaren ziela angielskiego i ząbek czosnku ,jak duży to połówka wystarczy. Zalać zalewą ,wytrzeć bok słoika ,zakręcić i pasteryzować 10-15 min. Gorące wyjąc i obrócić do góry dnem. Papryczka najlepsza po miesiącu jak dobrze sie przegryzie.
Smacznego życzę!