Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobry przepis na wykorzystanie zielonych pomidorów, które już nie zdarzą dojrzeć. Chutney jest przepyszny, lekko słodkawy, tak smaczny, że aż za nami chodzi. Najlepiej smakuje na chlebie z kremowym serkiem. Bardzo polecam!
Miłośnicy śledzi będą zachwyceni tym przepisem. Prosty skład, szybko się robi...
Odsłon: 21433
Nieco bardziej zwariowana wersja kotletów mielonych. Na pewno chętnie będziem...
Odsłon: 33
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 110
Miłośnicy śledzi będą zachwyceni tym przepisem. Prosty skład, szybko się robi...
Odsłon: 21433
Nieco bardziej zwariowana wersja kotletów mielonych. Na pewno chętnie będziem...
Odsłon: 33
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 110
Składniki
Cebulę drobno pokroić, pomidory pokroić w kostkę o średnicy około 0,5 cm, dobrze posolić i zostawić na noc pod przykryciem.
Następnego dnia masę dobrze wycisnąć, dodać cukier, ocet i rodzynki i gotować około 45 minut bez przykrycia. Mąkę wymieszać z wodą i przyprawami i dodać do pomidorów około 10 minut przed końcem. Zagotować i gorące przełożyć do sloików. Poczekać 6 tygodni zanim zaczniemy jeść. Smacznego :-)