Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobry przepis na wykorzystanie zielonych pomidorów, które już nie zdarzą dojrzeć. Chutney jest przepyszny, lekko słodkawy, tak smaczny, że aż za nami chodzi. Najlepiej smakuje na chlebie z kremowym serkiem. Bardzo polecam!
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2146
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 156
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2146
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 156
Składniki
Cebulę drobno pokroić, pomidory pokroić w kostkę o średnicy około 0,5 cm, dobrze posolić i zostawić na noc pod przykryciem.
Następnego dnia masę dobrze wycisnąć, dodać cukier, ocet i rodzynki i gotować około 45 minut bez przykrycia. Mąkę wymieszać z wodą i przyprawami i dodać do pomidorów około 10 minut przed końcem. Zagotować i gorące przełożyć do sloików. Poczekać 6 tygodni zanim zaczniemy jeść. Smacznego :-)