Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobry przepis na wykorzystanie zielonych pomidorów, które już nie zdarzą dojrzeć. Chutney jest przepyszny, lekko słodkawy, tak smaczny, że aż za nami chodzi. Najlepiej smakuje na chlebie z kremowym serkiem. Bardzo polecam!
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2635
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 268
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9540
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1012
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2635
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 268
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9540
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1012
Składniki
Cebulę drobno pokroić, pomidory pokroić w kostkę o średnicy około 0,5 cm, dobrze posolić i zostawić na noc pod przykryciem.
Następnego dnia masę dobrze wycisnąć, dodać cukier, ocet i rodzynki i gotować około 45 minut bez przykrycia. Mąkę wymieszać z wodą i przyprawami i dodać do pomidorów około 10 minut przed końcem. Zagotować i gorące przełożyć do sloików. Poczekać 6 tygodni zanim zaczniemy jeść. Smacznego :-)