Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobry przepis na wykorzystanie zielonych pomidorów, które już nie zdarzą dojrzeć. Chutney jest przepyszny, lekko słodkawy, tak smaczny, że aż za nami chodzi. Najlepiej smakuje na chlebie z kremowym serkiem. Bardzo polecam!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 184
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 910
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 184
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 910
Składniki
Cebulę drobno pokroić, pomidory pokroić w kostkę o średnicy około 0,5 cm, dobrze posolić i zostawić na noc pod przykryciem.
Następnego dnia masę dobrze wycisnąć, dodać cukier, ocet i rodzynki i gotować około 45 minut bez przykrycia. Mąkę wymieszać z wodą i przyprawami i dodać do pomidorów około 10 minut przed końcem. Zagotować i gorące przełożyć do sloików. Poczekać 6 tygodni zanim zaczniemy jeść. Smacznego :-)