Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienią i zimą pachnie piękniej niż suszona mięta. Wystarczy dodać łyżeczkę takiego cukru do szklanki gorącej wody i mamy pyszną, zdrową i bardzo aromatyczną herbatkę.
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1062
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 126
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1062
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 126
Składniki
Mietę dokładnie umyć pod bieżącą wodą i dokładnie otrząsnąc z nadmiaru wody. Oberwać same liście. Przełożyć do blendera, wsypać drobny cukier i zmiksować na żwirek. Następnie rozłożyć na dużej tacce i suszyć w cieniu, każdego dnia dokładnie mieszając . Trwa to 4-5 dni. Kiedy cukier dokładnie wyschnie, ponownie zmiksować i przesypać do szklanego pojemnika. Jedna łyżeczka takiego cukru dodana zimą do herbaty sprawi, że herbata zmienia się w pachnący latem i bardzo smaczny napój. Można też tak przygotowany cukier rozmieszać w szklance gorącej wody i mamy cudowną, miętową herbatę.