Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienią i zimą pachnie piękniej niż suszona mięta. Wystarczy dodać łyżeczkę takiego cukru do szklanki gorącej wody i mamy pyszną, zdrową i bardzo aromatyczną herbatkę.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Mietę dokładnie umyć pod bieżącą wodą i dokładnie otrząsnąc z nadmiaru wody. Oberwać same liście. Przełożyć do blendera, wsypać drobny cukier i zmiksować na żwirek. Następnie rozłożyć na dużej tacce i suszyć w cieniu, każdego dnia dokładnie mieszając . Trwa to 4-5 dni. Kiedy cukier dokładnie wyschnie, ponownie zmiksować i przesypać do szklanego pojemnika. Jedna łyżeczka takiego cukru dodana zimą do herbaty sprawi, że herbata zmienia się w pachnący latem i bardzo smaczny napój. Można też tak przygotowany cukier rozmieszać w szklance gorącej wody i mamy cudowną, miętową herbatę.