Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na cukinię bez soku anasowego. W innym moim przepisie jest propozycja z zawartością tekiego soku.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12491
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1409
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13471
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5689
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12491
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1409
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13471
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5689
Składniki
Cukinię obrałem, usunąłem miąższ i pestki a resztę pokroiłem w kostkę.
Wodę z kwaskiem zagotowałem, zalałem nią cukinię i zostawiłem na noc. Cukinię odcedziłem.
Do odcedzonego płynu dodałem cukier, cukier wanilinowy, goździk i zagotowałem. Do gotującego się płynu dodałem cukinię i razem gotowałem 5 minut.
Dodałem łyżeczkę kurkumy, wymieszałem i rozlewałem do słoików. Goździk wyrzuciłem.
Pasteryzowałem 10 minut. Kurkumę można pominąć… ale dzięki niej cukinia nabiera wyraźnego, żółtego koloru i pomaga walczyć z cholesterolem.