Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna na kanapki i do hot dogów
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4726
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34360
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2049
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113736
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4726
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34360
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2049
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113736
Składniki
Młode cukinie pokroiłam na cienkie plastry wzdłuż- użyłam mandoliny. Wcześniej przycięłam kawałki cukinii, tak aby plastry sięgały poniżej nakrętki. Plastry ułożyłam dosyć ciasno w słoikach. Do każdego słoika dodałam zestaw do marynaty, czyli: ziele, chili, liść, kawałek ząbka czosnku, plaster cebuli. Po szczypcie soli i cukru- jeśli lubicie mocniejsza zalewę - to po pół łyżeczki. Jeszcze na koniec kurkuma dla zdrowia i urody.
Cukinię zalałam filtrowaną woda do 4/5 pożądanego poziomu zalewy i resztę- czyli 1/5 dolałam octu. Słoje zakręciłam i wstawiłam go garnka na ściereczce do wody. Woda powinna być co najwyżej 1 cm pod nakrętką. Teraz trzeba poczekać 15 minut od zagotowania wody i gotowe! Smacznego :)