Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko - winna sałatka do słoików z cukinii. Można spożywać na zimno i na gorąco.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 750
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424902
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10683
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336957
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 750
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424902
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10683
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336957
Składniki
Kawałki cukinii umieszczam w dużym garnku z grubym dnem. Ja pokroiłam w robocie kuchennym tarczą do frytek. Dodaję resztę składników oprócz suszonego czosnku niedźwiedziego dokładnie mieszam. Pozostawiam na 3 godziny.
Po 3 godzinach stawiam na ogniu i doprowadzam do zagotowania. Mieszając gotuję na średnim ogniu 40 minut.
Po 40 minutach dodaję czosnek niedźwiedzi, mieszam, próbuję do smaku i jeszcze gotuję 5 minut. Gorącą sałatkę nakładam do wyparzonych słoików, zakręcam, odwracam do góry dnem, przykrywam grubym ręcznikiem i pozostawiam do ostudzenia.