Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko - winna sałatka do słoików z cukinii. Można spożywać na zimno i na gorąco.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4697
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12756
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5724
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7203
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4697
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12756
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5724
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7203
Składniki
Kawałki cukinii umieszczam w dużym garnku z grubym dnem. Ja pokroiłam w robocie kuchennym tarczą do frytek. Dodaję resztę składników oprócz suszonego czosnku niedźwiedziego dokładnie mieszam. Pozostawiam na 3 godziny.
Po 3 godzinach stawiam na ogniu i doprowadzam do zagotowania. Mieszając gotuję na średnim ogniu 40 minut.
Po 40 minutach dodaję czosnek niedźwiedzi, mieszam, próbuję do smaku i jeszcze gotuję 5 minut. Gorącą sałatkę nakładam do wyparzonych słoików, zakręcam, odwracam do góry dnem, przykrywam grubym ręcznikiem i pozostawiam do ostudzenia.