Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko - winna sałatka do słoików z cukinii. Można spożywać na zimno i na gorąco.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 649
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12359
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 649
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12359
Składniki
Kawałki cukinii umieszczam w dużym garnku z grubym dnem. Ja pokroiłam w robocie kuchennym tarczą do frytek. Dodaję resztę składników oprócz suszonego czosnku niedźwiedziego dokładnie mieszam. Pozostawiam na 3 godziny.
Po 3 godzinach stawiam na ogniu i doprowadzam do zagotowania. Mieszając gotuję na średnim ogniu 40 minut.
Po 40 minutach dodaję czosnek niedźwiedzi, mieszam, próbuję do smaku i jeszcze gotuję 5 minut. Gorącą sałatkę nakładam do wyparzonych słoików, zakręcam, odwracam do góry dnem, przykrywam grubym ręcznikiem i pozostawiam do ostudzenia.