Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robiłam kurki w occie i od razu z biegu zrobiłam cukinię:) Lubię ją potem zimą do obiadku:)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1257
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 626
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1359
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1257
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 626
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1359
Składniki
Z cukinii usuwamy pestki, ja nie obieram ze skórki, ale oczywiście to już według uznania. Kroimy również dowolnie, jak wolicie, paski lub kostkę, wkładamy do słoików, zalewamy zagotowaną zalewą.
Zakręcamy słoiki i pasteryzujemy. Wkładamy do garnka z letnią wodą i zagotowujemy. Gotujemy 15 minut i wyłączamy zostawiając słoiki do wystygnięcia. Na spód garnka oczywiście musimy ułożyć jakiś ręcznik.