Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robiłam kurki w occie i od razu z biegu zrobiłam cukinię:) Lubię ją potem zimą do obiadku:)
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 761
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424939
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10688
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336961
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 761
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424939
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10688
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336961
Składniki
Z cukinii usuwamy pestki, ja nie obieram ze skórki, ale oczywiście to już według uznania. Kroimy również dowolnie, jak wolicie, paski lub kostkę, wkładamy do słoików, zalewamy zagotowaną zalewą.
Zakręcamy słoiki i pasteryzujemy. Wkładamy do garnka z letnią wodą i zagotowujemy. Gotujemy 15 minut i wyłączamy zostawiając słoiki do wystygnięcia. Na spód garnka oczywiście musimy ułożyć jakiś ręcznik.