Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robiłam kurki w occie i od razu z biegu zrobiłam cukinię:) Lubię ją potem zimą do obiadku:)
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 85
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 174
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1247
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 495
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 85
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 174
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1247
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 495
Składniki
Z cukinii usuwamy pestki, ja nie obieram ze skórki, ale oczywiście to już według uznania. Kroimy również dowolnie, jak wolicie, paski lub kostkę, wkładamy do słoików, zalewamy zagotowaną zalewą.
Zakręcamy słoiki i pasteryzujemy. Wkładamy do garnka z letnią wodą i zagotowujemy. Gotujemy 15 minut i wyłączamy zostawiając słoiki do wystygnięcia. Na spód garnka oczywiście musimy ułożyć jakiś ręcznik.