Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robiłam kurki w occie i od razu z biegu zrobiłam cukinię:) Lubię ją potem zimą do obiadku:)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12158
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1363
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12843
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4583
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12158
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1363
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12843
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4583
Składniki
Z cukinii usuwamy pestki, ja nie obieram ze skórki, ale oczywiście to już według uznania. Kroimy również dowolnie, jak wolicie, paski lub kostkę, wkładamy do słoików, zalewamy zagotowaną zalewą.
Zakręcamy słoiki i pasteryzujemy. Wkładamy do garnka z letnią wodą i zagotowujemy. Gotujemy 15 minut i wyłączamy zostawiając słoiki do wystygnięcia. Na spód garnka oczywiście musimy ułożyć jakiś ręcznik.