Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robiłam kurki w occie i od razu z biegu zrobiłam cukinię:) Lubię ją potem zimą do obiadku:)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26036
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3544
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1458
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26036
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3544
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1458
Składniki
Z cukinii usuwamy pestki, ja nie obieram ze skórki, ale oczywiście to już według uznania. Kroimy również dowolnie, jak wolicie, paski lub kostkę, wkładamy do słoików, zalewamy zagotowaną zalewą.
Zakręcamy słoiki i pasteryzujemy. Wkładamy do garnka z letnią wodą i zagotowujemy. Gotujemy 15 minut i wyłączamy zostawiając słoiki do wystygnięcia. Na spód garnka oczywiście musimy ułożyć jakiś ręcznik.