Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia na zimę w słodko-ostrej zalewie. Doskonała do dań mięsnych lub kanapek.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1147
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 403
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3315
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 843
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1147
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 403
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3315
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 843
Składniki
Z wody, octu i przypraw zagotowujemy zalewę i odstawiamy do przestygnięcia. Cukinię obieramy ze skórki i kroimy wzdłuż na ćwiartki. Jeśli cukinia jest przerośnięta wykrawamy gniazdo nasienne. Czosnek obieramy, kroimy na plastry i wrzucamy na dno słoików /po 1 ząbku na słoik/. Następnie układamy pokrojoną w słupki cukinię. Zalewamy przestygniętą zalewą, słoiki zakręcamy i pasteryzujemy 10-12 min. Odstawiamy do góry dnem do wystygnięcia.