Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia na zimę w słodko-ostrej zalewie. Doskonała do dań mięsnych lub kanapek.
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12392
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 854
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12392
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 854
Składniki
Z wody, octu i przypraw zagotowujemy zalewę i odstawiamy do przestygnięcia. Cukinię obieramy ze skórki i kroimy wzdłuż na ćwiartki. Jeśli cukinia jest przerośnięta wykrawamy gniazdo nasienne. Czosnek obieramy, kroimy na plastry i wrzucamy na dno słoików /po 1 ząbku na słoik/. Następnie układamy pokrojoną w słupki cukinię. Zalewamy przestygniętą zalewą, słoiki zakręcamy i pasteryzujemy 10-12 min. Odstawiamy do góry dnem do wystygnięcia.