Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia na zimę w słodko-ostrej zalewie. Doskonała do dań mięsnych lub kanapek.
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 37
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 55
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 360
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 37
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 55
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 360
Składniki
Z wody, octu i przypraw zagotowujemy zalewę i odstawiamy do przestygnięcia. Cukinię obieramy ze skórki i kroimy wzdłuż na ćwiartki. Jeśli cukinia jest przerośnięta wykrawamy gniazdo nasienne. Czosnek obieramy, kroimy na plastry i wrzucamy na dno słoików /po 1 ząbku na słoik/. Następnie układamy pokrojoną w słupki cukinię. Zalewamy przestygniętą zalewą, słoiki zakręcamy i pasteryzujemy 10-12 min. Odstawiamy do góry dnem do wystygnięcia.