Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia na zimę w słodko-ostrej zalewie. Doskonała do dań mięsnych lub kanapek.
Następny przepis na w miarę pikantne skrzydełka, którymi rozkoszowali się nas...
Odsłon: 74
Prosty przepis na obiad dla całej rodziny, gotowy w niecałe pół godziny! Tylk...
Odsłon: 283
Dzisiejszy świat ciągle biegnie do przodu. Powstaje coraz więcej urządzeń dzi...
Odsłon: 66
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 573
Następny przepis na w miarę pikantne skrzydełka, którymi rozkoszowali się nas...
Odsłon: 74
Prosty przepis na obiad dla całej rodziny, gotowy w niecałe pół godziny! Tylk...
Odsłon: 283
Dzisiejszy świat ciągle biegnie do przodu. Powstaje coraz więcej urządzeń dzi...
Odsłon: 66
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 573
Składniki
Z wody, octu i przypraw zagotowujemy zalewę i odstawiamy do przestygnięcia. Cukinię obieramy ze skórki i kroimy wzdłuż na ćwiartki. Jeśli cukinia jest przerośnięta wykrawamy gniazdo nasienne. Czosnek obieramy, kroimy na plastry i wrzucamy na dno słoików /po 1 ząbku na słoik/. Następnie układamy pokrojoną w słupki cukinię. Zalewamy przestygniętą zalewą, słoiki zakręcamy i pasteryzujemy 10-12 min. Odstawiamy do góry dnem do wystygnięcia.