Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia na zimę w słodko-ostrej zalewie. Doskonała do dań mięsnych lub kanapek.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 42
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 11
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 8
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 91
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 42
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 11
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 8
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 91
Składniki
Z wody, octu i przypraw zagotowujemy zalewę i odstawiamy do przestygnięcia. Cukinię obieramy ze skórki i kroimy wzdłuż na ćwiartki. Jeśli cukinia jest przerośnięta wykrawamy gniazdo nasienne. Czosnek obieramy, kroimy na plastry i wrzucamy na dno słoików /po 1 ząbku na słoik/. Następnie układamy pokrojoną w słupki cukinię. Zalewamy przestygniętą zalewą, słoiki zakręcamy i pasteryzujemy 10-12 min. Odstawiamy do góry dnem do wystygnięcia.