Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1138
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1156
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13196
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1138
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1156
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13196
Składniki
Buraczki ugotować w mundurkach, wystudzić.
Chrzan i buraczki obrać ze skórki, zetrzeć na tarce o najdrobniejszych oczkach. Dokładnie wymieszać, doprawić cukrem, octem lub sokiem z cytryny i solą. Ilość dodanego cukru i octu zależy od słodkości buraczków i oczywiście od naszego gustu.
Ćwikłę nakładać do słoiczków. Można ją przechowywać w lodówce lub zapasteryzować (10-15 minut).