Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 109
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 347
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 236
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3428
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 109
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 347
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 236
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3428
Składniki
Buraczki ugotować w mundurkach, wystudzić.
Chrzan i buraczki obrać ze skórki, zetrzeć na tarce o najdrobniejszych oczkach. Dokładnie wymieszać, doprawić cukrem, octem lub sokiem z cytryny i solą. Ilość dodanego cukru i octu zależy od słodkości buraczków i oczywiście od naszego gustu.
Ćwikłę nakładać do słoiczków. Można ją przechowywać w lodówce lub zapasteryzować (10-15 minut).