Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1641
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1414
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1436
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1555
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1641
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1414
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1436
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1555
Składniki
Buraczki ugotować w mundurkach, wystudzić.
Chrzan i buraczki obrać ze skórki, zetrzeć na tarce o najdrobniejszych oczkach. Dokładnie wymieszać, doprawić cukrem, octem lub sokiem z cytryny i solą. Ilość dodanego cukru i octu zależy od słodkości buraczków i oczywiście od naszego gustu.
Ćwikłę nakładać do słoiczków. Można ją przechowywać w lodówce lub zapasteryzować (10-15 minut).