Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 963
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 814
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12559
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 963
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 814
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12559
Składniki
Buraczki ugotować w mundurkach, wystudzić.
Chrzan i buraczki obrać ze skórki, zetrzeć na tarce o najdrobniejszych oczkach. Dokładnie wymieszać, doprawić cukrem, octem lub sokiem z cytryny i solą. Ilość dodanego cukru i octu zależy od słodkości buraczków i oczywiście od naszego gustu.
Ćwikłę nakładać do słoiczków. Można ją przechowywać w lodówce lub zapasteryzować (10-15 minut).