Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie można przygotować buraczki ćwikłowe na zimę, idealne na Święta.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 819
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8184
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13053
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 388
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 132
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2247
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 819
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8184
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13053
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 388
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 132
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2247
Składniki
Ugotowałam buraki w mundurkach około godziny. Obrałam je i starłam w robocie. Dodałam do nich chrzan, żeby były ostre 2 łychy. Ocet winny do smaku- jest aromatyczny i delikatniejszy i przede wszystkim smaczny. Można użyć czerwonego jak i białego. Jeszcze sól i odrobina cukru do smaku. Trzeba próbować. Nałożyłam do słoików i zapasteryzowałam 20 minut od zagotowania.
Prace wykonuje się raz a potem można tylko sięgać do piwniczki. Smacznego :)