Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie można przygotować buraczki ćwikłowe na zimę, idealne na Święta.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34664
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 905
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 337
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3916
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34664
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 905
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 337
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3916
Składniki
Ugotowałam buraki w mundurkach około godziny. Obrałam je i starłam w robocie. Dodałam do nich chrzan, żeby były ostre 2 łychy. Ocet winny do smaku- jest aromatyczny i delikatniejszy i przede wszystkim smaczny. Można użyć czerwonego jak i białego. Jeszcze sól i odrobina cukru do smaku. Trzeba próbować. Nałożyłam do słoików i zapasteryzowałam 20 minut od zagotowania.
Prace wykonuje się raz a potem można tylko sięgać do piwniczki. Smacznego :)