Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie można przygotować buraczki ćwikłowe na zimę, idealne na Święta.
dziś zapraszam Was na rewelacyjne, domowe drożdżówki, bułeczki z serem i lukr...
Odsłon: 1441
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1032
dziś zapraszam Was na rewelacyjne, domowe drożdżówki, bułeczki z serem i lukr...
Odsłon: 1441
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1032
Składniki
Ugotowałam buraki w mundurkach około godziny. Obrałam je i starłam w robocie. Dodałam do nich chrzan, żeby były ostre 2 łychy. Ocet winny do smaku- jest aromatyczny i delikatniejszy i przede wszystkim smaczny. Można użyć czerwonego jak i białego. Jeszcze sól i odrobina cukru do smaku. Trzeba próbować. Nałożyłam do słoików i zapasteryzowałam 20 minut od zagotowania.
Prace wykonuje się raz a potem można tylko sięgać do piwniczki. Smacznego :)