Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie można przygotować buraczki ćwikłowe na zimę, idealne na Święta.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113035
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 410
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 745
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 565
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113035
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 410
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 745
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 565
Składniki
Ugotowałam buraki w mundurkach około godziny. Obrałam je i starłam w robocie. Dodałam do nich chrzan, żeby były ostre 2 łychy. Ocet winny do smaku- jest aromatyczny i delikatniejszy i przede wszystkim smaczny. Można użyć czerwonego jak i białego. Jeszcze sól i odrobina cukru do smaku. Trzeba próbować. Nałożyłam do słoików i zapasteryzowałam 20 minut od zagotowania.
Prace wykonuje się raz a potem można tylko sięgać do piwniczki. Smacznego :)