Do góry

Przetwory Przepis na:

Ćwikła na occie winnym

Ćwikła na occie winnym

Autor:

Przepisów i artykułów: 593 Ocena: 11890

Dodano:

Odsłon: 1179

W sezonie można przygotować buraczki ćwikłowe na zimę, idealne na Święta.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ćwikła na occie winnym

Przygotowanie

  1. Ugotowałam buraki w mundurkach około godziny.
    Obrałam je i starłam w robocie.

    Dodałam do nich chrzan, żeby były ostre 2 łychy.
    Ocet winny do smaku- jest aromatyczny i delikatniejszy i przede wszystkim smaczny. Można użyć czerwonego jak i białego.
    Jeszcze sól i odrobina cukru do smaku.
    Trzeba próbować.

    Nałożyłam do słoików i zapasteryzowałam 20 minut od zagotowania.

  2. Prace wykonuje się raz a potem można tylko sięgać do piwniczki.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń