Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane czereśnie w zimie można użyć do zrobienia ciasta z kruszonką lub gofrów. Syrop natomiast po rozcieńczeniu będzie świetną bazą do kompotu czy lemoniady.
Słynna zdrowa zupka "Cure All - Uzdrawia wszystko" . Zupka ta wywodzi się be...
Odsłon: 31
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 33
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 134
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 63
Słynna zdrowa zupka "Cure All - Uzdrawia wszystko" . Zupka ta wywodzi się be...
Odsłon: 31
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 33
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 134
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 63
Składniki
Czereśnie dokładnie umyj, osusz i wydryluj. Przełóż do czystych i suchych słoików.
Wodę zagotuj wraz z cukrem i od momentu, aż zawrze, trzymaj na ogniu jeszcze przez 5 minut.
Czereśnie zalej syropem cukrowym do ¾ wysokości słoika i szczelnie zamknij. Pasteryzuj przez około 20 minut, po czym słoiki odwróć do góry dnem i pozostaw w takiej pozycji na co najmniej jeden dzień.