Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane czereśnie w zimie można użyć do zrobienia ciasta z kruszonką lub gofrów. Syrop natomiast po rozcieńczeniu będzie świetną bazą do kompotu czy lemoniady.
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 162
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 241
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4222
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8739
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 162
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 241
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4222
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8739
Składniki
Czereśnie dokładnie umyj, osusz i wydryluj. Przełóż do czystych i suchych słoików.
Wodę zagotuj wraz z cukrem i od momentu, aż zawrze, trzymaj na ogniu jeszcze przez 5 minut.
Czereśnie zalej syropem cukrowym do ¾ wysokości słoika i szczelnie zamknij. Pasteryzuj przez około 20 minut, po czym słoiki odwróć do góry dnem i pozostaw w takiej pozycji na co najmniej jeden dzień.