Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane czereśnie w zimie można użyć do zrobienia ciasta z kruszonką lub gofrów. Syrop natomiast po rozcieńczeniu będzie świetną bazą do kompotu czy lemoniady.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19752
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 448
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 399
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6792
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242215
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19752
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 448
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 399
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6792
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242215
Składniki
Czereśnie dokładnie umyj, osusz i wydryluj. Przełóż do czystych i suchych słoików.
Wodę zagotuj wraz z cukrem i od momentu, aż zawrze, trzymaj na ogniu jeszcze przez 5 minut.
Czereśnie zalej syropem cukrowym do ¾ wysokości słoika i szczelnie zamknij. Pasteryzuj przez około 20 minut, po czym słoiki odwróć do góry dnem i pozostaw w takiej pozycji na co najmniej jeden dzień.