Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane czereśnie w zimie można użyć do zrobienia ciasta z kruszonką lub gofrów. Syrop natomiast po rozcieńczeniu będzie świetną bazą do kompotu czy lemoniady.
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1608
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 610
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1608
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 610
Składniki
Czereśnie dokładnie umyj, osusz i wydryluj. Przełóż do czystych i suchych słoików.
Wodę zagotuj wraz z cukrem i od momentu, aż zawrze, trzymaj na ogniu jeszcze przez 5 minut.
Czereśnie zalej syropem cukrowym do ¾ wysokości słoika i szczelnie zamknij. Pasteryzuj przez około 20 minut, po czym słoiki odwróć do góry dnem i pozostaw w takiej pozycji na co najmniej jeden dzień.