Do góry

Przetwory Przepis na:

czerwona cebula w słodkiej marynacie

czerwona cebula w słodkiej marynacie

Autor:

Przepisów i artykułów: 316 Ocena: 2544

Dodano:

Odsłon: 666

To doskonały dodatek do pieczonego mięsa, kanapek czy burgerów.

Składniki

  • czerwona cebula - 1 kg
  • ocet 10% - pół szklanki
  • brązowy cukier - pół szklanki
  • sól - 1 płaska łyżeczka
  • liście laurowe - 2-3 szt
  • cynamon - pół łyżeczki
  • ziele angielskie - kilka kulek
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
czerwona cebula w słodkiej marynacie

Przygotowanie

  1. Cebulę obrać, pokroić w piórka.

  2. W garnku zagotować ocet z cukrem i przyprawami. Wrzucić pokrojoną cebulę i gotować przez 6-8 minut.

  3. Cebulę przełożyć do czystych słoików, szczelnie zamknąć. Pasteryzować przez 10 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń