Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Użycie cukru żelującego pozwala zachować kształt owoców, takie przetwory można potem wykorzystać jako dżem lub jako dodatek do mięs. Bez pasteryzacji!
słoiki z klikającą zakrętką
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 817
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 650
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5545
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 556
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4793
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1009
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 817
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 650
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5545
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 556
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4793
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1009
Składniki
Do umytych i oszypułkowanych owoców dodaje się tyle samo cukru żelującego. Do rondla dodałam odrobinę wody aby nic się nie przypaliło. Całość doprowadza się do zagotowania i miesza. Po zagotowaniu trzyma się jeszcze na ogniu 4 minuty i ciągle się miesza. Zawartość od razu przelewa się do słoików z klikającą zakrętką. Nie trzeba pasteryzować!
Smacznego :)