Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Użycie cukru żelującego pozwala zachować kształt owoców, takie przetwory można potem wykorzystać jako dżem lub jako dodatek do mięs. Bez pasteryzacji!
słoiki z klikającą zakrętką
Dzisiaj zapraszam na obowiązkowy, letni deser, który szturmem podbił serca ws...
Odsłon: 90990
Delikatna i bardzo prosta do zrobienia sałatka "Panna młoda" dosłownie zachwy...
Odsłon: 37731
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 251
Dzisiaj zapraszam na obowiązkowy, letni deser, który szturmem podbił serca ws...
Odsłon: 90990
Delikatna i bardzo prosta do zrobienia sałatka "Panna młoda" dosłownie zachwy...
Odsłon: 37731
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 251
Składniki
Do umytych i oszypułkowanych owoców dodaje się tyle samo cukru żelującego. Do rondla dodałam odrobinę wody aby nic się nie przypaliło. Całość doprowadza się do zagotowania i miesza. Po zagotowaniu trzyma się jeszcze na ogniu 4 minuty i ciągle się miesza. Zawartość od razu przelewa się do słoików z klikającą zakrętką. Nie trzeba pasteryzować!
Smacznego :)