Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Użycie cukru żelującego pozwala zachować kształt owoców, takie przetwory można potem wykorzystać jako dżem lub jako dodatek do mięs. Bez pasteryzacji!
słoiki z klikającą zakrętką
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1680
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1477
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1471
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1683
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1680
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1477
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1471
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1683
Składniki
Do umytych i oszypułkowanych owoców dodaje się tyle samo cukru żelującego. Do rondla dodałam odrobinę wody aby nic się nie przypaliło. Całość doprowadza się do zagotowania i miesza. Po zagotowaniu trzyma się jeszcze na ogniu 4 minuty i ciągle się miesza. Zawartość od razu przelewa się do słoików z klikającą zakrętką. Nie trzeba pasteryzować!
Smacznego :)