Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Użycie cukru żelującego pozwala zachować kształt owoców, takie przetwory można potem wykorzystać jako dżem lub jako dodatek do mięs. Bez pasteryzacji!
słoiki z klikającą zakrętką
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5803
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1131
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1194
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5803
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1131
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1194
Składniki
Do umytych i oszypułkowanych owoców dodaje się tyle samo cukru żelującego. Do rondla dodałam odrobinę wody aby nic się nie przypaliło. Całość doprowadza się do zagotowania i miesza. Po zagotowaniu trzyma się jeszcze na ogniu 4 minuty i ciągle się miesza. Zawartość od razu przelewa się do słoików z klikającą zakrętką. Nie trzeba pasteryzować!
Smacznego :)