Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Użycie cukru żelującego pozwala zachować kształt owoców, takie przetwory można potem wykorzystać jako dżem lub jako dodatek do mięs. Bez pasteryzacji!
słoiki z klikającą zakrętką
Polędwiczki z kurczaka, pieczarki, makaron w kremowym sosie śmietanowym. Prz...
Odsłon: 259
W zimie będą doskonałym dodatkiem do obiadu albo na kanapki. Polecam.
Odsłon: 900
Gotowe w kilka chwil. Pesto jest idealnym dodatkiem do warzyw.
Odsłon: 332
Polędwiczki z kurczaka, pieczarki, makaron w kremowym sosie śmietanowym. Prz...
Odsłon: 259
W zimie będą doskonałym dodatkiem do obiadu albo na kanapki. Polecam.
Odsłon: 900
Gotowe w kilka chwil. Pesto jest idealnym dodatkiem do warzyw.
Odsłon: 332
Składniki
Do umytych i oszypułkowanych owoców dodaje się tyle samo cukru żelującego. Do rondla dodałam odrobinę wody aby nic się nie przypaliło. Całość doprowadza się do zagotowania i miesza. Po zagotowaniu trzyma się jeszcze na ogniu 4 minuty i ciągle się miesza. Zawartość od razu przelewa się do słoików z klikającą zakrętką. Nie trzeba pasteryzować!
Smacznego :)