Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Użycie cukru żelującego pozwala zachować kształt owoców, takie przetwory można potem wykorzystać jako dżem lub jako dodatek do mięs. Bez pasteryzacji!
słoiki z klikającą zakrętką
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 86
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17839
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 461
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5467
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2849
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 86
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17839
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 461
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5467
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2849
Składniki
Do umytych i oszypułkowanych owoców dodaje się tyle samo cukru żelującego. Do rondla dodałam odrobinę wody aby nic się nie przypaliło. Całość doprowadza się do zagotowania i miesza. Po zagotowaniu trzyma się jeszcze na ogniu 4 minuty i ciągle się miesza. Zawartość od razu przelewa się do słoików z klikającą zakrętką. Nie trzeba pasteryzować!
Smacznego :)