Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W przypadku przeziębienia warto sięgnąć po stare i sprawdzone metody, które stosowały nasze babcie i prababcie. O tym, że czosnek i miód pomagają w chorobie, wiadomo już od dawna, ale dopiero w takim wydaniu mogą zdziałać cuda. Jeśli czosnkowa mikstura prababci zagości w waszych domach, na pewno nie pożałujecie.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 501
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 30
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 15
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 501
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 30
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 15
Składniki
Wszystkie składniki potrzebne do przygotowania syropu zmiksuj ze sobą przy pomocy blendera. Następnie wstaw na 24 godziny do lodówki w szczelnie zakręconym słoiku.
Po upływie doby czosnkowa mikstura prababcie nadaje się do odcedzenia. Przelej ją przez sitko wyłożone gazą. Płyn zlej do butelki. Pij 2 łyżeczki po posiłku.