Do góry

Przetwory Przepis na:

Czuszka

Czuszka

Autor:

Przepisów i artykułów: 895 Ocena: 18171

Dodano:

Odsłon: 1641

Pasta jest idealna do rosołów, sosów i mięs.

Składniki

  • Chili- odmiana czuszka taka jak na zdjeciu ile kto chce
  • Sól łyżka na 25 dag
  • ocet winny 1 łyżeczka
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Czuszka

Przygotowanie

  1. Czuszki trzeba umyć i odciąć im "dupki". Można je zmielić w maszynce do mielenia o średnim oczku lub zmalaksować od razu z solą- ocet winny nie jest konieczny.
    Pastę nakłada się do niewielkich słoiczków- starcza na bardzo długo, jeśli nie chcemy jej pasteryzować to dodatkowo zasypuje się solą i trzyma w lodówce.
    Można je pasteryzować 10 minut od zagotowania się wody- wtedy przechowują bardzo długo a po otworzeniu- w lodówce.

    * Uwaga na wrażenia podczas mielenia :DDD
    .

  2. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kucharka-amatorka 19 sierpnia Ależ to rewelacja! Skąd Ty czepisz takie niesamowite pomysły na przepisy? Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń