Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie kupujmy go nawet w ekologicznym sklepie ale zróbmy sami w domu. Ma wiele cennych właściwości i wpływa na nasze zdrowie.
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 7844
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka tyrolska zrobiona z łopatki wieprzowej, pro...
Odsłon: 119
Szybka i prosta babka marmurkowa , z tego przepisu babka zawsze się udaje i p...
Odsłon: 12569
Gwarantuję, że jak raz zrobicie ten deser np. w dzisiejsze niedzielne popołud...
Odsłon: 1245
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 740
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka tyrolska zrobiona z łopatki wieprzowej, pro...
Odsłon: 119
Szybka i prosta babka marmurkowa , z tego przepisu babka zawsze się udaje i p...
Odsłon: 12569
Gwarantuję, że jak raz zrobicie ten deser np. w dzisiejsze niedzielne popołud...
Odsłon: 1245
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 740
Składniki
W wyparzonym słoju układamy obierki z jabłek. Można dodać garść lub dwie rodzynków.Skórki powinny wypełniać połowę słoika. Zalewamy do pełna przegotowaną, letnią wodą. Przykrywamy ściereczką, którą mocujemy gumką recepturką. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 6 tygodni. Każdego dnia drewnianą łyżką mieszamy zawartość słoja. Jeśli na powierzchni zaczyna tworzyć się piana- usuwamy ją. Po 6-ciu tygodniach przelewamy ocet przez sito wyłożoną gazą i rozlewamy do szklanych butelek. Przechowujemy w zimnym miejscu. Domowy ocet jabłkowy dostarcza cennych składników niezbędnych do utrzymania równowagi kwasowo-zasadowej w organizmie. Zawiera duże ilości potasu, fosforu, żelaza, sodu i chloru. Działa profilaktycznie i leczniczo na takie choroby jak: - bóle stawów - choroby skóry takie jak: łuszczyca i egzema - trudno gojące się rany - bezsenność - ciągłe zmęczenie - żylaki Pomaga obniżyć poziom złego cholesterolu. Wzmacnia układ odpornościowy. Reguluje poziom cukru w organizmie. Przyśpiesza spalanie tłuszczu- odchudza. Dawkowanie: ------------------ Raz dziennie : 1 łyżka na 1 szklankę wody Kurację zaczynamy od jednej łyżeczki, stopniowo zwiększając ilość octu.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Domowa przyprawa gyros, jak zrobić samemu
Przetwory
Superfood z resztek - pasta, która wzbogaca smak potraw!
Przetwory
Kapusta kiszona w słoikach
Przetwory
Kalarepa kiszona w soku własnym
Domowa przyprawa gyros, jak zrobić samemu
Smaczna, praktyczna i bardzo prosta w przygotowaniu domowa przyprawa gyros be...
Odsłon: 326
Superfood z resztek - pasta, która wzbogaca smak potraw!
Gotujesz zupę i obierasz warzywa wcale nie musisz marnować obierek. Dzięki te...
Odsłon: 195