Do góry

Przetwory Przepis na:

Domowy ocet jabłkowy

Domowy ocet jabłkowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 33 Ocena: 186

Dodano:

Odsłon: 1573

Przygotowanie octu jabłkowego jest prostsze niż myślisz. Przepis pochodzi z 400. odcinka programu "Ewa Gotuje".

Składniki

  • Domowy ocet jabłkowy 1 kg jabłek
  • 3 łyżki cukru na 1 l przegotowanej wody
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Domowy ocet jabłkowy

Przygotowanie

  1. Jabłka dokładnie umyć i osuszyć. Pokroić na ćwiartki i ułożyć w słoiku. Jeśli mamy obierki z innych jabłek, można je dorzucić. Zalać posłodzoną, przegotowaną i wystudzoną wodą. Docisnąć talerzykiem i kamyczkiem, przykryć gazą, przymocować gumką lub sznurkiem i odstawić na co najmniej miesiąc.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń