Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syrop jest bardzo zdrowy, zawiera dużo witamin, a dzięki czosnkowi jest też naturalnym antybiotykiem. Ja zażywam go rano i wieczorem po jednej łyżce, a kiedy czuję, że bierze mnie przeziębienie, zwiększam sobie dawkę. Syrop jest całkowicie bezpieczny również dla dzieci, bo zawiera same naturalne składniki.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1280
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5807
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8822
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18423
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1280
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5807
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8822
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18423
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w talarki. Talarki przesypujemy do miski i rozdzielamy. Do cebuli dodajemy miód.
Wszystko dokładnie ze sobą mieszamy i przekładamy do szklanego litrowego słoika.
Lekko ugniatamy. Zakręcamy słoik i odstawiamy w ciepłe miejsce na kilka godzi, żeby cebula puściła soki.
Po kilku godzinach przecedzamy cebulę, a sok zlewamy do mniejszego słoiczka i zakręcamy.
Ja przechowuję syrop w kuchni na meblach kilka dni, nigdy dłużej nie wytrzymuje bo pijemy go co 3-4 godziny po dużej łyżce. Lepiej zrobić co 3-4 dni świeży.
;-D