Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też chwalą sobie ten prosty przepis.
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 68
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 500
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 68
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 500
Składniki
Wodę, ocet i cukier zagotować. Obraną i pokrojoną w zgrabną kostkę dynię wrzucić do zalewy i zagotować ( ok. 8 min na wolnym ogniu ). Czas gotowania zależy od wielkości dyniowych kostek. Dynię wkładać do czystych i wyparzonych słoiczków i zalewać gorącym sosem. Dokładnie zamykać słoiczki i obracać denkiem do góry. Pozostawić do wystudzenia. Smacznego