Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też chwalą sobie ten prosty przepis.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1211
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 396
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1284
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1211
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 396
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1284
Składniki
Wodę, ocet i cukier zagotować. Obraną i pokrojoną w zgrabną kostkę dynię wrzucić do zalewy i zagotować ( ok. 8 min na wolnym ogniu ). Czas gotowania zależy od wielkości dyniowych kostek. Dynię wkładać do czystych i wyparzonych słoiczków i zalewać gorącym sosem. Dokładnie zamykać słoiczki i obracać denkiem do góry. Pozostawić do wystudzenia. Smacznego