Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Agrest jest teraz idealny do przetworów słodki i pełen smaku!
słoiki 3-4 szt wielkość mały majonez :)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113076
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 465
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 801
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 600
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113076
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 465
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 801
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 600
Składniki
Umyty agrest dałam do garnka z odrobiną wody, uparowałam go i gdy już puścił wodę zdejmuje się pokrywkę i redukuje objętość mniej więcej o połowę. Potem przetarłam agrest przez sito, dodałam cukier, jeszcze raz zagotowałam całość i przelałam wrzący do słoików. Dla pewności jeszcze pasteryzowałam 5 minut wstawiając do gorącej wody. *Jeśli chcemy zostawić skórki najpierw należy zdjąć ogonki z agrestu.
Smacznego :)