Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Agrest jest teraz idealny do przetworów słodki i pełen smaku!
słoiki 3-4 szt wielkość mały majonez :)
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 256
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 256
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Składniki
Umyty agrest dałam do garnka z odrobiną wody, uparowałam go i gdy już puścił wodę zdejmuje się pokrywkę i redukuje objętość mniej więcej o połowę. Potem przetarłam agrest przez sito, dodałam cukier, jeszcze raz zagotowałam całość i przelałam wrzący do słoików. Dla pewności jeszcze pasteryzowałam 5 minut wstawiając do gorącej wody. *Jeśli chcemy zostawić skórki najpierw należy zdjąć ogonki z agrestu.
Smacznego :)