Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Agrest jest teraz idealny do przetworów słodki i pełen smaku!
słoiki 3-4 szt wielkość mały majonez :)
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2251
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2214
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 684
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 988
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 1092
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2251
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2214
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 684
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 988
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 1092
Składniki
Umyty agrest dałam do garnka z odrobiną wody, uparowałam go i gdy już puścił wodę zdejmuje się pokrywkę i redukuje objętość mniej więcej o połowę. Potem przetarłam agrest przez sito, dodałam cukier, jeszcze raz zagotowałam całość i przelałam wrzący do słoików. Dla pewności jeszcze pasteryzowałam 5 minut wstawiając do gorącej wody. *Jeśli chcemy zostawić skórki najpierw należy zdjąć ogonki z agrestu.
Smacznego :)