Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Agrest jest teraz idealny do przetworów słodki i pełen smaku!
słoiki 3-4 szt wielkość mały majonez :)
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 527
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 603
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 141
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 527
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 603
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 141
Składniki
Umyty agrest dałam do garnka z odrobiną wody, uparowałam go i gdy już puścił wodę zdejmuje się pokrywkę i redukuje objętość mniej więcej o połowę. Potem przetarłam agrest przez sito, dodałam cukier, jeszcze raz zagotowałam całość i przelałam wrzący do słoików. Dla pewności jeszcze pasteryzowałam 5 minut wstawiając do gorącej wody. *Jeśli chcemy zostawić skórki najpierw należy zdjąć ogonki z agrestu.
Smacznego :)