Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Agrest jest teraz idealny do przetworów słodki i pełen smaku!
słoiki 3-4 szt wielkość mały majonez :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5200
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 779
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11583
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5010
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1254
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5200
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 779
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11583
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5010
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1254
Składniki
Umyty agrest dałam do garnka z odrobiną wody, uparowałam go i gdy już puścił wodę zdejmuje się pokrywkę i redukuje objętość mniej więcej o połowę. Potem przetarłam agrest przez sito, dodałam cukier, jeszcze raz zagotowałam całość i przelałam wrzący do słoików. Dla pewności jeszcze pasteryzowałam 5 minut wstawiając do gorącej wody. *Jeśli chcemy zostawić skórki najpierw należy zdjąć ogonki z agrestu.
Smacznego :)