Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszyscy miłośnicy przetworów na zimę powinni skorzystać z pysznego przepisu na dżem agrestowy. Owoc działa korzystnie na trawienie, poprawia apetyt i dostarcza organizmowi wielu cennych witamin i mikroelementów. Nie zwlekaj, bo naprawdę warto!
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2881
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1165
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13630
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2800
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2881
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1165
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13630
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2800
Składniki
Na początku obierz agrest z szypułek i dokładnie go przepłucz. Pozostaw do osuszenia.
Wyciśnij sok z cytryny i odstaw go na później.
Do większego garnka wsyp cukier, zalej go wodą i przemieszaj. Ustaw naczynie na palniku i zagotuj. Pamiętaj, aby od czasu do czasu zamieszać.
Po chwili powinien powstać gęsty syrop. Gdy będzie się gotować, dodaj do niego agrest i sok z cytryny. Pomieszaj i dalej gotuj. Od czasu do czasu mieszaj.
Po godzinie dżem agrestowy powinien być gotowy (stężały, o odpowiedniej konsystencji). Gorący przełóż do słoików (porcjami, żeby szkło się ogrzało) i odwróć je do góry dnem. Odstaw tak do wystygnięcia.