Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dżem o egzotycznym smaku. Najlepiej smakuje jako dodatek do gofrów i świeżego chleba.
Niezwykle prosta, szybka sałatka , bo zrobisz ją w ciągu kilkanaście minut, a...
Odsłon: 13
Smaczne danie gotowe w piętnaście minut.
Odsłon: 28
Niezwykle prosta, szybka sałatka , bo zrobisz ją w ciągu kilkanaście minut, a...
Odsłon: 13
Smaczne danie gotowe w piętnaście minut.
Odsłon: 28
Składniki
Miąższ z arbuza kroimy na mniejsze kawałki oczyszczając go z pestek i blendujemy na gładko. Całość umieszczamy w płaskim rondlu, dodajemy cukier waniliowy, sok z cytryny,cukier i żelfix. Wszystko razem mieszamy i gotujemy około 5 minut. Gorące konfitury przekładamy do czystych wyparzonych słoików o pojemności około 200-250 ml zakręcamy i pozostawiamy do czasu aż wystygną.