Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dżem o egzotycznym smaku. Najlepiej smakuje jako dodatek do gofrów i świeżego chleba.
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 54
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 88
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 26
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 62
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 54
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 88
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 26
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 62
Składniki
Miąższ z arbuza kroimy na mniejsze kawałki oczyszczając go z pestek i blendujemy na gładko. Całość umieszczamy w płaskim rondlu, dodajemy cukier waniliowy, sok z cytryny,cukier i żelfix. Wszystko razem mieszamy i gotujemy około 5 minut. Gorące konfitury przekładamy do czystych wyparzonych słoików o pojemności około 200-250 ml zakręcamy i pozostawiamy do czasu aż wystygną.