Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cierpkość aronii zrównoważyłam dodając miód i słodkie papierówki.
Zapiekanka ziemniaczana wege to szybki i prosty pomysł na obiad z kuchni wege...
Odsłon: 7740
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony zielonymi...
Odsłon: 120
Surówka z kapustą pekińską jest orzeźwiająca, smaczna i chrupka. Do jej przyg...
Odsłon: 38
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 3847
Zapiekanka ziemniaczana wege to szybki i prosty pomysł na obiad z kuchni wege...
Odsłon: 7740
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony zielonymi...
Odsłon: 120
Surówka z kapustą pekińską jest orzeźwiająca, smaczna i chrupka. Do jej przyg...
Odsłon: 38
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 3847
Składniki
Jabłka umieszczam w garnku do smażenia powideł zasypuję cukrem i odstawiam na 2 godziny by puściły sok.
Aronię umieszczam w drugim garnku wlewam wodę dodaję cynamon i gotuję pod przykryciem 30 minut. Następnie wlewam miód i sok cytrynowy i smażę bez przykrycia do zgęstnienia.
Następnie jabłka smażę do chwili gdy zaczynają się rozpadać
Jabłka łączę z aronią, dokładnie mieszam, wyjmuję cynamon.
Dżem dokładnie mieszając jeszcze smażę 5 minut. Gorący dżem nakładam do wyparzonych słoiczków, zakręcam, odwracam do góry dnem, przykrywam grubym ręcznikiem i pozostawiam do wystudzenia.