Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cierpkość aronii zrównoważyłam dodając miód i słodkie papierówki.
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 467
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 651
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 558
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 467
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 651
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 558
Składniki
Jabłka umieszczam w garnku do smażenia powideł zasypuję cukrem i odstawiam na 2 godziny by puściły sok.
Aronię umieszczam w drugim garnku wlewam wodę dodaję cynamon i gotuję pod przykryciem 30 minut. Następnie wlewam miód i sok cytrynowy i smażę bez przykrycia do zgęstnienia.
Następnie jabłka smażę do chwili gdy zaczynają się rozpadać
Jabłka łączę z aronią, dokładnie mieszam, wyjmuję cynamon.
Dżem dokładnie mieszając jeszcze smażę 5 minut. Gorący dżem nakładam do wyparzonych słoiczków, zakręcam, odwracam do góry dnem, przykrywam grubym ręcznikiem i pozostawiam do wystudzenia.