Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cierpkość aronii zrównoważyłam dodając miód i słodkie papierówki.
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 74
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 134
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 131
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 102
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 1057
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 74
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 134
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 131
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 102
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 1057
Składniki
Jabłka umieszczam w garnku do smażenia powideł zasypuję cukrem i odstawiam na 2 godziny by puściły sok.
Aronię umieszczam w drugim garnku wlewam wodę dodaję cynamon i gotuję pod przykryciem 30 minut. Następnie wlewam miód i sok cytrynowy i smażę bez przykrycia do zgęstnienia.
Następnie jabłka smażę do chwili gdy zaczynają się rozpadać
Jabłka łączę z aronią, dokładnie mieszam, wyjmuję cynamon.
Dżem dokładnie mieszając jeszcze smażę 5 minut. Gorący dżem nakładam do wyparzonych słoiczków, zakręcam, odwracam do góry dnem, przykrywam grubym ręcznikiem i pozostawiam do wystudzenia.