Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cierpkość aronii zrównoważyłam dodając miód i słodkie papierówki.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 468
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 66
Polecam.
Odsłon: 573
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 843
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 247
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 468
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 66
Polecam.
Odsłon: 573
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 843
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 247
Składniki
Jabłka umieszczam w garnku do smażenia powideł zasypuję cukrem i odstawiam na 2 godziny by puściły sok.
Aronię umieszczam w drugim garnku wlewam wodę dodaję cynamon i gotuję pod przykryciem 30 minut. Następnie wlewam miód i sok cytrynowy i smażę bez przykrycia do zgęstnienia.
Następnie jabłka smażę do chwili gdy zaczynają się rozpadać
Jabłka łączę z aronią, dokładnie mieszam, wyjmuję cynamon.
Dżem dokładnie mieszając jeszcze smażę 5 minut. Gorący dżem nakładam do wyparzonych słoiczków, zakręcam, odwracam do góry dnem, przykrywam grubym ręcznikiem i pozostawiam do wystudzenia.