Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy dżem to jest to. Nikogo nie muszę chyba przekonywać, że zdrowy i smaczny. Żadnych konserwantów, żelfxów itp. Obecnie jest sezon na dynię, więc też w moim przepisie jej nie brakuje.
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11786
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 434
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 108
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 660
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 305
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11786
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 434
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 108
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 660
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 305
Składniki
Jabłka skropić sokiem z cytryny. Pokrojoną dynię dusić z odrobiną wody, aż zacznie się rozpadać. Wtedy dodać jabłka i nadal dusić. Trzeba uzyskać w miarę jednolitą masę. Pod koniec dodać cynamon. Wymieszać i gorący dżem wkładać do czystych słoiczków. Zakręcić wieczko i odwrócić do góry dnem. Tak ma zostać aż do całkowitego wystudzenia.