Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy dżem to jest to. Nikogo nie muszę chyba przekonywać, że zdrowy i smaczny. Żadnych konserwantów, żelfxów itp. Obecnie jest sezon na dynię, więc też w moim przepisie jej nie brakuje.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7973
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1315
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13756
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7973
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1315
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13756
Składniki
Jabłka skropić sokiem z cytryny. Pokrojoną dynię dusić z odrobiną wody, aż zacznie się rozpadać. Wtedy dodać jabłka i nadal dusić. Trzeba uzyskać w miarę jednolitą masę. Pod koniec dodać cynamon. Wymieszać i gorący dżem wkładać do czystych słoiczków. Zakręcić wieczko i odwrócić do góry dnem. Tak ma zostać aż do całkowitego wystudzenia.