Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dodatek do śniadaniowej kromki chleba, jogurtu greckiego lub ciasta...
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1604
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1369
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1412
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1430
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1604
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1369
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1412
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1430
Składniki
Figi umyć, odciąć końcówki, pokroić w ćwiartki.
Na dużą patelnię wlać około 100 ml wody, doprowadzić do wrzenia. Wrzucić figi i gotować, aż lekko zmiękną i puszczą sok.
Dodać cukier i sok z cytryny. Gotować, często mieszając, do odparowania płynu i uzyskania gęstej konsystencji.
Gotowy dżem przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć i odwrócić do góry dnem. Zostawić do ostygnięcia.