Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki do zrobienia dżem. Figi to skarbnica zdrowia więc dlaczego mając dostęp do świeżych fig nie zamknąć ich w słoiczku? :)
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 64
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1330
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 268
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 53
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 64
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1330
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 268
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 53
Składniki
Figi umyć i pokroić na małe kawałki. Pomarańcze sparzyć,zetrzeć skórkę na drobnych oczkach oraz wycisnąć sok. Pokrojone figi razem z sokiem pomarańczowym i skórką przełożyć do garnka,wymieszać i gotować na wolnym ogniu.Dodać cukier (ilość wg uznania.Figi są słodkie więc ja dodałam mało cukru ). Dżem gotować często mieszając aż figi zaczną się rozpadać. Zblendować dżem a następnie jeszcze gotować około 10 minut dodając cynamon. Gorący dżem nałożyć do wyparzonych słoiczków i odstawić do góry dnem do wystudzenia.Smacznego:)