Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki do zrobienia dżem. Figi to skarbnica zdrowia więc dlaczego mając dostęp do świeżych fig nie zamknąć ich w słoiczku? :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 935
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27011
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 935
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27011
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Składniki
Figi umyć i pokroić na małe kawałki. Pomarańcze sparzyć,zetrzeć skórkę na drobnych oczkach oraz wycisnąć sok. Pokrojone figi razem z sokiem pomarańczowym i skórką przełożyć do garnka,wymieszać i gotować na wolnym ogniu.Dodać cukier (ilość wg uznania.Figi są słodkie więc ja dodałam mało cukru ). Dżem gotować często mieszając aż figi zaczną się rozpadać. Zblendować dżem a następnie jeszcze gotować około 10 minut dodając cynamon. Gorący dżem nałożyć do wyparzonych słoiczków i odstawić do góry dnem do wystudzenia.Smacznego:)