Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mamy sezon na jagody, borówki, morele, wiśnie i czereśnie. Zaraz pojawią się soczyste, słodkie śliwki. Jednym ze sposobów na przechowanie tych cudów natury jest zrobienie z nich dżemów. Taki słoiczek, otwarty potem w samym środku zimy, przywoła letnie, słoneczne chwile. A smak … mmmm, pychota.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 47
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 132
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2823
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4193
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 47
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 132
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2823
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4193
Składniki
Do garnka wsypujemy jagody. Zasypujemy je cukrem oraz żelfixami i dobrze wszystko mieszamy.
Garnek stawiamy na gaz, doprowadzamy do wrzenia często mieszając. Gotujemy około 10 minut.
Gotowym dżemem napełniamy słoiczki (dobrze umyte i wyparzone). Mocno je zakręcamy i stawiamy na kilka minut do góry nogami. Następnie odwracamy.
Następnego dnia możemy już delektować się pysznym dżemem!!!