Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mamy sezon na jagody, borówki, morele, wiśnie i czereśnie. Zaraz pojawią się soczyste, słodkie śliwki. Jednym ze sposobów na przechowanie tych cudów natury jest zrobienie z nich dżemów. Taki słoiczek, otwarty potem w samym środku zimy, przywoła letnie, słoneczne chwile. A smak … mmmm, pychota.
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2616
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 105854
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2048
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5923
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2616
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 105854
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2048
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5923
Składniki
Do garnka wsypujemy jagody. Zasypujemy je cukrem oraz żelfixami i dobrze wszystko mieszamy.
Garnek stawiamy na gaz, doprowadzamy do wrzenia często mieszając. Gotujemy około 10 minut.
Gotowym dżemem napełniamy słoiczki (dobrze umyte i wyparzone). Mocno je zakręcamy i stawiamy na kilka minut do góry nogami. Następnie odwracamy.
Następnego dnia możemy już delektować się pysznym dżemem!!!