Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mamy sezon na jagody, borówki, morele, wiśnie i czereśnie. Zaraz pojawią się soczyste, słodkie śliwki. Jednym ze sposobów na przechowanie tych cudów natury jest zrobienie z nich dżemów. Taki słoiczek, otwarty potem w samym środku zimy, przywoła letnie, słoneczne chwile. A smak … mmmm, pychota.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 85
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9333
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 975
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1136
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 85
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9333
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 975
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1136
Składniki
Do garnka wsypujemy jagody. Zasypujemy je cukrem oraz żelfixami i dobrze wszystko mieszamy.
Garnek stawiamy na gaz, doprowadzamy do wrzenia często mieszając. Gotujemy około 10 minut.
Gotowym dżemem napełniamy słoiczki (dobrze umyte i wyparzone). Mocno je zakręcamy i stawiamy na kilka minut do góry nogami. Następnie odwracamy.
Następnego dnia możemy już delektować się pysznym dżemem!!!