Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowej roboty dżem z malin, bardzo prosty i szybki w wykonaniu.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1232
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 462
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1316
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1232
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 462
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1316
Składniki
Maliny wrzucić do dużego garnka z grubym dnem. Dodać cukier i gotować dopóki całość nie zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu tak by owoce nie przywarły do dna. Słoiki wyparzyć. Można również wypiec słoiki przez 10 minut w temperaturze 180C. Dżem nalać do słoików, zakręcić i przewrócić do góry dnem.