Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowej roboty dżem z malin, bardzo prosty i szybki w wykonaniu.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10754
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6186
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5363
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13083
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4832
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10754
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6186
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5363
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13083
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4832
Składniki
Maliny wrzucić do dużego garnka z grubym dnem. Dodać cukier i gotować dopóki całość nie zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu tak by owoce nie przywarły do dna. Słoiki wyparzyć. Można również wypiec słoiki przez 10 minut w temperaturze 180C. Dżem nalać do słoików, zakręcić i przewrócić do góry dnem.